Plezier maken met raspberry pi’s

JIDOKA Labs

Op 26 maart organiseerden we een JIDOKA labs evenement voor het creëren van onze eigen retrogamingconsoles, die later gebruikt zouden worden tijdens de lunchpauzes in onze kantoren in Hasselt en Mechelen.

We kregen het idee van een collega tijdens een lunchpauze. Ze zei dat ze de “nieuwe” retro PlayStation 1-console wilde, maar dat ze aarzelde om hem te kopen, omdat er een beperkt aantal games beschikbaar waren op het moment van de lancering.

Een andere collega, een fanatieke gamer, noemde het gebruik van een Raspberry Pi in plaats van een vooraf gemaakte console, en het installeren van het RetroPie-besturingssysteem. Na een beetje onderzoek werd de beslissing genomen en werd het RetroPie Lab-event gecreëerd.

Na het uitpakken en de montage zijn we begonnen met de echte installatie van RetroPie besturingssysteem, wat vrij vlot ging. Hierna konden we beginnen met het vinden van de juiste ROM’s om te installeren.

RetroPie Raspberry Pi

Het installeren van de nieuwe ROM’s werd al snel een wedstrijdje tussen de teams. Elk team deed er alles aan om de meeste ROM’s te installeren en te testen op veel verschillende consoles.

De meeste ROM’s waren gemakkelijk te vinden en te installeren, maar we hadden wat problemen met de Playstation ROM’s. Na wat snel onderzoek met behulp van onze vriend Google, ontdekten we dat we een extra “uitpak”-stap moesten doen, die het probleem oploste.

Installeren van nieuwe ROM's voor de RetroPie en Raspberry Pi

Nadat dit was opgelost, was de wedstrijd gestart. We speelden verschillende wedstrijden en nadat we de RetroPie’s grondig hadden getest, was het tijd om naar huis te gaan. Gelukkig kunnen we nog steeds tijdens de JIDOKA lunchpauzes in Hasselt en Mechelen de RetroPie’s uittesten.

RetroPie uittesten

Hoe gaan wij om met de coronacrisis

Lees meer

Tinker Thursday

Lees meer
Thinker Thursday

Hoe KMO's hun administratie kunnen stimuleren

Lees meer