HR Officer zijn bij JIDOKA

Being an HR Officer at JIDOKA

Wie ben ik?

Laat me beginnen met mezelf voor te stellen. Ik ben Paula en werk nu ongeveer 2,5 jaar bij JIDOKA als HR Officer. Ik ben in 2012 afgestudeerd met een bachelordiploma Bedrijfsvertaler-tolk, maar kon me nooit voorstellen dat ik in een professionele werkomgeving verantwoordelijk zou zijn voor zaken te vertalen of dat ik zelfs een fulltime tolk zou zijn.

Ik heb dus snel mijn weg gevonden in de mooie wereld van Human Resources en kan me geen andere rol voorstellen die zo goed bij mijn persoonlijkheid en professionele inspanningen past. Ik ben in 2017 bij JIDOKA begonnen na een carrière van 5 jaar op de HR-afdeling van Eurofins Digital Testing Belgium (voorheen Testronic Labs Belgium). Tijdens de eerste interviews bij JIDOKA voelde ik me meteen thuis en stond ik te popelen om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

En HR staat voor …

Bij HR denken we te vaak aan traditionele verantwoordelijkheden zoals payroll of saaie HR-administratie. Maar voor mij is en blijft het zoveel meer. Ik zie mezelf als een bruggenbouwer tussen onze gewaardeerde medewerkers, ons geliefde managementteam, onze partners en leveranciers en ons netwerk waarmee we dagelijks werken. Elke dag ziet er totaal anders uit, ik moet verschillende HR-caps dragen op verschillende situaties en voortdurend een evenwicht zoeken tussen welke prioriteiten actiegericht moeten worden gemaakt. 

In mijn rol als HR Officer bij JIDOKA maak ik deel uit van het managementteam en zie ik mezelf momenteel verantwoordelijk voor ons werkgeversmerk, talentwerving, preventie en veiligheid op het werk, verloning en voordelen, wetgeving en beleid… terwijl ik er vaak aan wordt herinnerd dat HR niet stilstaat en dat we voortdurend moeten proberen om onze manier van werken te verbeteren, te automatiseren en zelfs te heroverwegen om een meer future-proof strategie voor ons bedrijf te verzekeren. Maar vooral als het gaat om onze mensen en onze cultuur bij JIDOKA, die mij zo na aan het hart ligt, neem ik niet met alles genoegen.

Met alle uitdagingen die voor ons liggen, is het niet eenvoudig om te proberen de juiste procedures, het juiste beleid of de juiste manier van werken aan te nemen, maar daarom is het zo belangrijk dat we vasthouden aan onze sterke cultuur en onze kernwaarden die ons tot het bedrijf maken dat we vandaag de dag zijn. Ik kan doorgaan over mijn rol en de dingen die me op de been houden bij JIDOKA. Maar foto’s zeggen zoveel meer dan woorden. Daarom wil ik deze korte blog afronden met een proost op het feit dat we JIDOKAN zijn. En om er zeker van te zijn dat we allemaal snappen waar ik het over heb…

Een proost op al die mooie jobbeurzen waar we worden uitgenodigd…

Job fairs

Een proost op onze bierliefhebbers aka bedoel je ‘gouden carolus whisky infused’?

JIDOKA beer tasting

Een proost op onze LAN-weekends en de mensen die het kantoor daarna moesten schoonmaken

JIDOKA LAN Party
Setup office Hasselt

Een proost op sushi, daar houden we allemaal van, of niet?

Sushi night

Een proost op knowledge sharing met pizza

Pizza night

Een proost op onze schattige conferentie-liefhebbers #cute

AWS Conference

Een proost voor de die-hard lopers en wandelaars

A cheers to them die-hard runners and walkers

Een proost op onze mooie kantoren

JIDOKA offices

Een proost op onze freaky Friday happy hours

JIDOKA Night Out

Een proost op onze liefdadigheidsinitiatieven

Rode Neuzen dag

Een proost op onze lieve Lead Technical Specialist Jan

Being an HR Officer at JIDOKA

Een proost op onze weekenden weg met het team #trollface

JIDOKA in Rotterdam

Een proost op blondie, onze lieve Office Assistant

JIDOKA Night Out

Een proost op al onze avondjes uit die we nooit meer zullen vergeten

JIDOKA Night Out

En last but not least, een proost op het spelen van Dungeons en Dragons #missspellsalot

Dungeons and Dragons

Samengevat

Maar bovenal, een proost op al onze JIDOKANS om van JIDOKA zo’n geweldige plek te maken om te werken. Ik ben blij dat ik elke ochtend wakker word en dat ik trots kan zijn dat ik jullie HR Officer ben aka lieve HR baas bij JIDOKA. 

Heb je een sparringpartner nodig voor HR-gerelateerde onderwerpen of wil je deel uitmaken van ons geweldige team? Stuur me dan een mailtje en connecteer met mij via LinkedIn. Ik deel graag met je de ins en outs van het werken voor een groeiend maar geweldig IT-bedrijf.

Ideeën tot leven brengen

Lees meer

Het bouwen van een op maat gemaakte rekruteringstool

Lees meer
Building a custom recruitment tool

Hoe gaan wij om met de coronacrisis

Lees meer