Je kan "hero" niet spellen zonder "HR"

HR is haar passie

Sophie is bachelorstudente in haar laatste jaar Office Management op de Hogeschool PXL. Ze heeft voor haar keuzetraject Human Resources (HR) gekozen, omdat ze geniet van het sociale contact. Als laatste onderdeel van haar opleiding heeft ze 3 maanden stage gelopen bij JIDOKA.

Tijdens haar HR stage heeft ze de HR Officer en de Office Assistant van JIDOKA ondersteund.

JIDOKA interns Hogeschool PXL

Hoe kwam ze terecht bij JIDOKA?

JIDOKA kwam op het idee om een student 360° feedback te laten onderzoeken en Sophie was zeer geïnteresseerd in het uitvoeren van dit onderzoek. Zo gebeurde het dat JIDOKA niet alleen haar partner werd voor het onderzoek, maar ook het bedrijf waar ze haar stage kon doen.

Bachelor thesis 360° feedback

Samen met een medestudent onderzocht Sophie wat 360° feedback is en of het bij JIDOKA kan worden toegepast om het reeds bestaande coaching- en feedbackproces te handhaven. Sophie en haar medestudent hebben ook onderzocht welke tools op de markt beschikbaar zijn om actief en efficiënt 360° feedback toe te passen.

Als uit onderzoek blijkt dat 360° feedback niet de juiste oplossing is, gaat JIDOKA op zoek naar alternatieven. Nadat de studenten alle informatie hebben verwerkt, geven Sophie en haar medestudent een presentatie over alle informatie die ze hebben verkregen.

Sophie’s verhaal

Mijn eerste maand bij JIDOKA

Op de eerste dag van mijn stage werd ik zeer warm onthaald door het hele team van JIDOKA.

De HR-stage avonturen van Sophie Vanvuchelen

Per mail had ik al enkele taken ontvangen en dus kon ik meteen beginnen. Elk begin is moeilijk, maar na 3 dagen voelde ik me al helemaal deel van het team.

Tijdens mijn eerste maand bij JIDOKA heb ik veel verschillende taken kunnen uitvoeren. Ik ondersteunde Paula in HR en heb al enkele sollicitatiegesprekken bijgewoond. Ik heb ervoor gezorgd dat alle HR-gerelateerde documenten up-to-date bleven en ik heb onderzoek gedaan om verschillende lopende HR-projecten te ondersteunen. Mijn takenlijst van de afgelopen maanden was dus zeer gevarieerd.

Op donderdag 28 februari heb ik ook mijn eerste kwartaalvergadering van JIDOKA bijgewoond. Dit was zeker een leuke ervaring en heb ik ook de kans gekregen om de andere collega’s, die op het kantoor in Mechelen werken, te leren kennen.

Vrijdag, 5 april 2018

Vandaag is alweer mijn laatste stagedag voor de paasvakantie en ik wil graag de afgelopen weken nog eens doornemen. Inmiddels zijn we 7 weken ver en ben ik meer dan halverwege. Tijdens deze 7 weken heb ik veel verschillende taken kunnen doen. De leukste taak was het ontwerpen van een powerpoint voor de quiz ‘de slimste JIDOKAN van de wereld’. Deze stage geeft me een perfect overzicht van wat een managementassistent en een HR-medewerker moeten doen. Zo kan ik zelf bepalen welke baan ik het leukst vind en welke baan ik na mijn afstuderen wil uitoefenen.

Sophie Vanvuchelen

Donderdag, 23 mei 2019

Morgen is mijn laatste stagedag bij JIDOKA. Ik heb veel geleerd tijdens mijn stage. Dankzij de gevarieerde functieverantwoordelijkheden die Paula en Karen aan mij gaven, heb ik nu een duidelijk overzicht van wat een HR-medewerker en een Office Assistant moeten doen. Na 3 jaar theorie was het erg leuk om alles in de praktijk te zien. Ik wil dan ook iedereen bij JIDOKA bedanken voor het feit dat ze mij als een echte collega in het team hebben opgenomen en niet als stagiair.

Stagiairs die dezelfde richting als ik studeren, raad ik zeker een stage bij JIDOKA aan. Je komt terecht in een mooi, dynamisch team en je krijgt veel verantwoordelijkheden en een grote verscheidenheid aan taken. Ik wil Karen en Paula nogmaals bedanken. Dankzij hen ben ik volledig voorbereid op mijn eerste werkervaring in HR.

Onze bachelorscriptie gaat ook de goede kant op. Mijn medestudent en ik zijn tot het laatste deel gekomen, met name het schrijven van de afsluiting van ons onderzoek. Op woensdag 12 juni zullen we onze bachelorscriptie verdedigen en op vrijdag 14 juni zullen we JIDOKA en Bellux Cosmetics op de hoogte brengen van ons onderzoek. #voltooidBen je nog steeds op zoek naar een leuke stage? Vind de JIDOKA-stageonderwerpen door deze link te volgen of stuur een e-mail naar jobs@jidoka.be.

Stages zijn een geweldige manier om je carrière te starten terwijl je nog bezig bent met je opleiding af te ronden. Bij JIDOKA geven we je de ondersteuning en de mogelijkheden die je verdient om je competenties uit te breiden in de boeiende wereld van de informatietechnologie.

MyTube Flutter Module

More info Arrow icon

MyTube Improvements

More info Arrow icon

DevOps Migratie

More info Arrow icon

E-Tribe Laadpaal Communicatie

More info Arrow icon

Het herontwerpen van een op maat gemaakte CV-applicatie tool

Lees meer
Redesigning a custom CV application

Ideeën tot leven brengen

Lees meer

De stage-avonturen van Chris Oortman

Lees meer