Tinker Thursday

Thinker Thursday

Het is gewoon gezellig en plezierig om samen technisch bezig te zijn.

Sander

Thinker Thursday?!

Elke maand organiseren we een avond waarbij het creëren en bespreken van spontane ideeën centraal staat. We hebben gesproken met Maarten, Sander en Cornel over dit leuke initiatief en laten we deze drie heren nu kort even voorstellen:

Maarten: Hij heeft een passie voor het begrijpen van hoe dingen werken en geniet ervan om ze uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Maarten is enthousiast en barst van ideeën. Hij haalt voldoening uit het maken van dingen en werkt voornamelijk met Oracle en Apex in zijn project bij de klant.

Sander: Sander is gepassioneerd door techniek. Zijn interesse begon ooit met Lego en K’NEX en evolueerde later naar elektronische apparaten. Hij fungeert als een soort tegenwicht voor de ideeën van Maarten, wat resulteert in een complementaire samenwerking, vergelijkbaar met Yin en Yang. Sander richt zich vooral op Apex.

Cornel: Cornel is een waardevol klankbord voor de groep en voorziet hen af en toe van kritische inzichten. Hij heeft een helikopterview en is een uitstekende facilitator. Daarnaast is Cornel als de brug naar het management en is hij een enthousiaste front-end specialist.

Onze CTO Bjorn is een knutselaar, hij is net zoals ons op dat vlak.

Maarten

Hoe is Thinker Thurday onststaan?

Maarten vertelt dat ze enkele jaren geleden met dit initiatief begonnen zijn via Bjorn, de CTO. Bjorn is een knutselaar, iemand die graag nieuwe dingen doet, probeert en wil leren over nieuwe tech, Bjorn is net zoals ons op dat vlak. Tijdens de Covid-19 periode ontstond er wat extra ruimte en aangezien we onze Hackathon toen niet konden organiseren, besloten we ons meer te richten op Thinker Thursday.

Sander en Cornel delen hun inzicht dat de groep groeide vanwege de toenemende interesse. Ze beseften dat het nodig was om meer dan één project te hebben, zodat iedereen de kans kreeg om aan iets te werken. We merkten dat er tractie en interesse was; het is gewoon gezellig en plezierig om samen technisch bezig te zijn.

Hoe komen jullie op ideeën voor Thinker Thursday?

De ideeën ontstaan vanzelf, zegt Sander. Soms zijn het gewoon problemen die we opmerken, andere keren komen ze voort uit gesprekken. We worden ook geïnspireerd door dingen die we bijvoorbeeld op YouTube zien en denken dat het cool zou zijn om ze te bouwen.

“Mensen brengen soms ook iets van thuis mee,” zegt Maarten, “en dan kunnen we er samen over nadenken.”

Wat hebben jullie al gemaakt?

Onder andere hebben we gewerkt aan een Hexapod, een prototype van een arcadekast, onze eigen 3D-printer geassembleerd, en zelfs een slimme koelkast gehackt. 

Sander benadrukt dat het Hexapod-project toch wel het knapste project is, aangezien dit een uitdaging was voor ons allemaal. Dankzij Google en experimenteren zijn we verder gekomen en hebben we dit uiteindelijk kunnen realiseren.

Thinker Thursday heeft een sterk sociaal aspect en brengt gelijkgestemde zielen samen.

Cornel

Wat is het meest gebruikte dat jullie al gemaakt hebben?

De 3D-printer is ons meest gebruikte hulpmiddel, vooral omdat we deze inzetten om onderdelen te produceren. Daarnaast maken we ook veel gebruik van de Retropie.

Cornel legt uit: “Op dit moment zijn we ook aan het nadenken over hoe we elkaar kunnen ondersteunen en welke middelen we nodig hebben. Iedereen heeft ook de vrijheid om zijn eigen projecten te ontwikkelen. Een van onze teamleden is bijvoorbeeld erg bedreven in het werken met hout.

Het belangrijkste aspect is dat je samen kan sparren en kennis kan delen. Thinker Thursday heeft een sterk sociaal aspect en brengt gelijkgestemde zielen samen.

Aan welk project werken jullie momenteel?

We willen heel veel en hebben enkele lopende projecten. Op dit moment werken we aan de game tafel en hebben we plannen om een app te ontwikkelen voor de deurbel op kantoor. Daarnaast zijn we bezig met de creatie van een LED-wall voor ons kantoor en zouden we graag een LED-game ontwikkelen.

Let's get virtual

Lees meer

Mijn stage bij JIDOKA

Lees meer
Blog banner

Hoe gaan wij om met de coronacrisis

Lees meer